Tortilla's met garnalen en pittige limoensalsa

Hits: 253 Porties 12 Print

4.0/5 rating 1 vote
Tortilla's met garnalen en pittige limoensalsa
Ingrediënten:
  • rasp en sap van 1 bio-limoen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl geraspte gemberwortel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 6 el fijngesneden korianderblad + extra blaadjes voor de garnering
  • 6-7 el olijfolie + extra voor het bestrijken
  • 1 kg grote rauwe garnalen, gepeld, staartjes eraan gelaten
  • 200 g maïskorrels [blik), afgespoeld, uitgelekt
  • 1 avocado, in stukjes
  • 1 blik zwarte bonen à 400 g, afgespoeld, uitgelekt, of neem kidneybonen of bruine
  • 112 rode ui, fijngesneden
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 8 bloemtortilla's
  • 200 ml zure room
    • Bereiding:

      Meng in een grote kom de limoen rasp, knoflook, gember, komijn, chilipoeder, wat zout en peper, de helft van de fijngesneden koriander en 4 el olie. Schep de garnalen erdoor. Meng in een andere kom de maïs, avocado, bonen, ui, tomaat, rode peper, limoensap en de rest van de koriander met 2-3 el olie en wat zout en peper tot een salsa. Verwarm een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de tortilla's met een beetje olie en rooster ze aan elke kant 30 sec. zodat ze schroeiplekjes krijgen. Houd ze warm. Rooster de garnalen 1 min. aan elke kant of tot ze gaar zijn en mooi roze kleuren. Leg de tortilla's op borden, schep op elke tortilla een lepel zure room en verdeel de garnalen, salsa en nog wat korianderblad erover.

      Variatietip: neem dunne plakjes kipfilet in plaats van garnalen. 

      Bereiden ±'30 min.

    Bron:

    Delicious augustus 2014
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb