Sambal goreng-boontjes

Hits: 496 Porties 4 Print

5.0/5 rating 1 vote
Sambal goreng-boontjes
Ingrediënten:
  • 750 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 stengel citroengras
  • 50 g santen (blok 200 g, kokoscreme)
  • 100 ml kraanwater
    • Bereiding:
      Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met zout in 5 min. beetgaar. Spoel de sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af (zo blijven ze mooi groen).
      Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de ketjap, sambal, het gemberpoeder en de laos erdoor. Snijd het citroengras in grove stukken. Voeg het citroengras, de kokoscrème en het water toe aan het uimengsel.
      Breng het geheel al roerend aan de kook en breng op smaak met zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 min. Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.

    Bron:

    Allerhande
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb