Salade van lam, wilde rijst en quinoa

Klaar in: 40 min Hits: 1738 Porties 4 Print

4.5/5 Waardering (2 beoordelingen)
Salade van lam, wilde rijst en quinoa
Ingrediënten:
  • 120 g wilde rijst
  • 165 g witte quinoa
  • 60 ml olijfolie
  • 2x 250 g lamshaas (of lamsfilet)
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el honing
  • 100 g gemarineerde, geroosterde paprika in olie, uitgelekt. In repen (pot)
  • 2 Stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 50 g blanke hazelnoten, geroosterd, gehakt
  • 150 g spinazieblaadjes
  • 125 g (geiten- of schapen)feta, verbrokkeld
    • Bereiding:

      Doe de rijst met 1 I water in een ruime pan en breng aan de kook over middelhoog vuur.

      Zet het vuur iets lager en laat de rijst afgedekt zachtjes 15-20 min. koken. Voeg de quinoa toe en kook nog eens 10 min. of tot de rijst en quinoa beetgaar zijn. Giet af en zet weg. Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi het lamsvlees met zout en peper en leg het samen met de limoenhelften, met de snijkanten onder, in de pan. Bak het vlees 3 min. aan elke kant voor medium. Neem het vlees uit de pan en laat net, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.

       

      Maak intussen de dressing: pers de gebakken limoenhelften uit en meng het sap met de uitgelopen sappen uit het lamsvlees, de knoflook, mosterd, honing en de overige 2 el olie en breng op smaak met zout en peper. Meng de overige ingrediënten in een kom met het in plakjes gesneden lamsvlees en het rijst-quinoamengsel en besprenkel met de dressing.

    Bron:

    Delicious, april 2015
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb