Ovengeroosterde herfstgroenten met selderijpesto

Klaar in: 60 min. Hits: 2634 Porties 4 Print

5.0/5 rating 1 vote
Ovengeroosterde herfstgroenten met selderijpesto
Ingrediënten:
  • 250 gr pastinaak, geschild
  • 250 gr winterwortel, geschild
  • 4 el olijfolie
  • 250 gr spruitjes, grote gehalveerd
  • 250 gr rauwe rode bieten, geschild
  • 250 gr rauwe gele bieten, geschild
  • 1 bosje selderij (50 gr, fijngehakt)
  • 50 gr walnoten, grof gehakt
  • 80 g harde oude geitenkaas, geraspt
  • geraspte schil van 1 biocitroen
  • 100 ml extra vierge olijfolie
    • Bereiding:

      Verwarm de oven voor op 200 °C.

      Snijd de pastinaak en wortel doormidden. Halveer het dikke uiteinde van beide wortels zodat alle delen ong. even groot en dik zijn. Doe de wortelstukken samen mei de spruitjes in een kom, schep de helft van de olie erdoor en bestrooi ze met zout en peper. Spreid ze uit aan één kant van een grote bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de bieten in plakken van 1fz cm. Doe ze samen in een kom, schep de rest van de olie erdoor en bestrooi ze met zout en peper. Spreid ze uit aan de andere kant van de bakplaat en rooster alle groenten ± 45 min. in de oven, of tot ze beetgaar zijn. Keer ze halverwege. Zet ze evt. de laatste 5 min. onder een hete grill voor wat extra kleur. Schep de selderij, walnoot, kaas en citroen rasp in een kom door elkaar met de extra vierge olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de geroosterde groenten over een schaal en serveer met de selderijpesto*.

      * Pesto die over is, is ook lekker door pasta.

       

      Bereiden ± 25 min. / oven ± 45 min. 

    Bron:

    Delicious
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb