Limoncello semifreddo

Klaar in: 30 min. Opstijven: 6 uur Hits: 2371 Porties 8 Print

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)
Limoncello semifreddo
Ingrediënten:
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 80 ml limoncello
  • 325 gr lemmon curd
  • 250 verse stevige roomkaas
  • 250 gr mascarpone
  • 24 lange vingers
  • Voor de ciroensiroop:
  • 180 gr fijne kristalsuiker
  • zest (flinterdunne citroenschil) van 1 citroen
    • Bereiding:

      Meng in een kom de citroenrasp en het citroensap met de suiker en limoncello. Klop met een elektrische mixer in een andere kom de lemon curd door de roomkaas. Klop de mascarpone erdoor. Bekleed een kleine cakevorm van 1 l inhoud met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en schenk ze op de bodem van de cakevorrn. Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers. Sla het plasticfolie erover en zet de semifreddo 6 uur of een hele nacht in de diepvries om op te stijven.

      Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest in een pannetje op matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop in 5-6 min. licht inkoken. Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan  iets stroperig.

      Neem de semifreddo 30 min. Voor serveren uit de diepvries. Snijd in dikke plakken en sprenkel er wat citroensiroop over

      * Limoncello is te koop bij goed gesorteerde slijters

    Bron:

    Deliciuos juni 2012
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb