Lasagne met gehaktballetjes

Klaar in: 120 min. Hits: 643 Porties 6 Print

5.0/5 rating 1 vote
Lasagne met gehaktballetjes
Ingrediënten:
  • 250 g varkensgehakt
  • 250 g kalfsgehakt
  • 20 g geraspte parmezaanse kaas
  • 60 g vers broodkruim
  • 2 el fijngesneden oreganoblaadjes
  • 1 ei, losgeroerd
  • 2 el milde olijfolie
  • 9 grote lasagnevellen, voorgekookt
  • 2 courgettes, in lange linten geschaafd
  • 55 g mozzarella, fijngesneden
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • evt. zuringblaadjes, voor garneren
  • tomatensaus
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 grote tenen knoflook, geperst
  • 700 ml gezeefde tomaten (passata)
  • bechamelsaus
  • 60 g boter
  • 40 g bloem
  • 600 ml melk
  • 2 tl rozemarijn, fijngesneden
  • 50 g mozzarella, fijngesneden
  • 40 g grof geraspte cheddar
  • ook nodig: vierkante bakvorm ± 22x22 cm, ingevet
    • Bereiding:

      Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit voor de tomatensaus de olie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de ui 5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Voeg de gezeefde tomaten en 125 ml water toe en roer. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus 10 min. pruttelen met de deksel schuin op de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe het gehakt met de parmezaan, het broodkruim, de oregano, het ei en wat zout en peper in een kom. Kneed met natte, schone handen door elkaar. Schep telkens een opgehoopte eetlepel [20 gl van het gehakt- mengsel en draai tot gehaktballetjes. Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan met 102 delicious. antiaanbaklaag en bak hierin de balletjes onder af en toe schudden in 5 min. goud- bruin. Voeg ze toe aan de tomatensaus en verwarm ze ± 10 min. tot ze gaar zijn. Smelt de boter voor de bechamelsaus in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Laat de boter niet bruin worden! Strooi de bloem erover en bak de roux in 2 min. gaar. Klop met een garde geleidelijk de melk erdoor zodat je een gladde saus krijgt. Doe de rozemarijn erdoor en breng al roerend op matig vuur aan de kook. Laat al roerend 2 min. koken. Neem van het vuur en roer de mozzarella, cheddar en zout en peper erdoor. Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de bakvorm. Leg hier 3 lasagne- vellen op. Schep eenderde van de bechamelsaus erover en verdeel de helft van de gehakt- balletjes erover. Schep de helft van de tomatensaus erover. Leg hier weer 3 lasagne- vellen op plus de helft van de resterende bechamelsaus. Verdeel de rest van de gehakt- balletjes en tomatensaus erover. Dek af met de laatste lasagnevellen en schep daarop de rest van de bechamelsaus. Verdeel de courgetterepen erover. Vet een vel aluminium- folie dat ruim over de bakvorm past licht in. Vouw het met de ingevette kant naar boven losjes over de bakvorm en zorg dat de folie het oppervlak niet raakt. Zet de bakvorm op een bakplaat en bak de lasagne 30 min. in de oven. Neem de lasagne uit de oven en verwijder het folie. Bestrijk de courgettes met de rest van de olijfolie. Verdeel de mozzarella erover. Bak de lasagne nog 35 min. of tot hij door en door warm is en mooi kleurt. Neem uit de oven en laat 10 min. rusten. Bestrooi met de pijnboompitten en evt. de zuring. 

      Bereiden ± 55 min. / oven ± 65 min.

       

       

    Bron:

    Delicious oktober 2016
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb