Kippensoep met aardappel en prei.

Klaar in: Bereiden ± 1 uur en 5 min. Hits: 2692 Porties 8 Print

4.0/5 rating 1 vote
Kippensoep met aardappel en prei.
Ingrediënten:
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes + handvol selderijblad, gehakt
  • 2 preien, in dunne ringetjes
  • 2 L. kippenbouillon
  • 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
  • 1 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 1/2 kg licht kruimige aardappels geschild, in stukken van 3 cm
  • 1 gegrilde kip (slager), botjes verwijderd, vlees kleingesneden
  • fijngesneden bieslook voor de garnering
    • Bereiding:

      Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en knoflook 3-4 min. tot ze zacht zijn. Voeg de bleekselderij en prei toe en roerbak ze 4-5 min. tot ze zacht zijn.

      Voeg het selderijblad, de bouillon, kurkuma, kerrie en aardappel toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep 30-35 min. zachtjes koken tot de aardappel gaar is.

      Pureer de soep glad in een blender.

      Schenk hem terug in de pan en laat hem samen met de kip ±10 min. doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper, garneer met bieslook en serveer.

    Bron:

    Delicious
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb