0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)

Gevulde Courgette Met Gehakt En Rijst

  • Bookmark and Share
  • Porties: 2
  • Klaar in: 30
Gevulde Courgette Met Gehakt En Rijst
  • 250 gram Rundergehakt
  • 350 gram Rijst a la minute
  • 1 theelepel Rozemarijnnaaldjes
  • 2 dl Tomatensap
  • 100 gram Geraspte kaas
  • 1 Stokbrood
  • 1 Sjalotje
  • 2 Courgettes
  • Zout en peper

Bereiding

Als eerste de gril voorverwarmen op 225 graden. In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Courgette wassen an in lengte halveren. Met eetlepel uithollen tot op ca. 1 cm van de wand (vruchtvlees bewaren). Courgette helften in kokend water leggen en in ca. 5 min. beetgaar koken. Intussen sjalotje pellen en fijns nipperen. In droge hapejespan het gehakt rul bakken. Sjalot, courgettestukjes, rijst en rozemarijn ca. 2 min. meebakken. Tomatensap toevoegen en geheel ca. 3 min. zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Courgettes in vergiet goed laten uitlekken en droog deppen met keukenpapier. Helften vullen met gehaktrijstmengsel en in de ovenschaal leggen. De geraspte kaas erover strooien. Schaal ca. 10 cm. onder de hete gril schuiven en de kaas in ca. 5 min. laten smelten. Stokbrood in plakjes en serveren bij de courgette wanneer deze goudbruin is.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen