Gehaktballetje in sherrysaus

Klaar in: 40 min Hits: 1707 Print

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)
Gehaktballetje in sherrysaus
Ingrediënten:
  • 400 gr. gehakt (liefst lamsgehakt)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetl. paneermeel (van broodkruim)
  • zout en peper uit de molen
  • 2 bosuitjes, heel fijn gesnipperd
  • 40 gr. boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr. bloem
  • 1 dl. droge sherry
  • 2 1/2 dl. bouillon
  • 1 laurierblad, verkruimeld
  • 2 eetl. geschaafde amandelen, even geroosterd in een droge pan
    • Bereiding:

      Maak het gehakt aan met ei, paneermeel, zout en peper en de bosuitjes.
      Zet even weg op een koele plek.
      Maak nu balletjes zo groot als een walnoot.
      Laat de balletjes ook weer even rusten op een koele plaats. Verhit de boter samen met de olie en bak hierin de balletjes in ca. 8 minuten mooi goudbruin, op niet te hoog vuur.
      Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Fruit nu in het overgebleven bakvet de uisnippers tot ze beginnen te kleuren.
      Knijp het knoflookteentje hierboven uit.
      Roer alles goed door en meng nu de bloem er door, roer goed en voeg nu de sherry en de bouillon toe.
      Blijf roeren tot een licht gebonden saus en voeg nu de laurier toe. Laat 5 minuten zacht pruttelen.
      Zeef nu de saus en wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef.
      Breng de saus opnieuw aan de kook en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
      Warm de gehaktballetjes op in de saus.
      Dien op in kleine tapazschaaltjes en bestrooi de balletjes met de amandelen.

    Bron:

    Cursus
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb