Franse tomatentaart

Klaar in: 30 - 60 min Hits: 2471 Porties 4 Print

4.0/5 rating 1 vote
Franse tomatentaart
Ingrediënten:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten)
  • scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika)
  • 200 gr Gruyere (of Comtekaas)
  • gedroogde provencaalse kruiden
  • pittige olijfolie
    • Bereiding:

      Voorbereiding

      Ontrol het deeg en leg het in de vorm. Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste laagje weg. Rasp de Gruyerekaas. Verwarm de oven voor op 200? C.

      Bereidingswijze

      Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyere of Comte. Leg daarop in een laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen. Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie. Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.

      Serveertips

      Schuif de taart op een platte serveerschotel, snij ze in vieren met een scherp mes en serveer meteen. Zaaaaaalig !!!!

      Hulpmiddelen

      Een pizzavorm met antikleeflaag en gaatjes - een kaasrasp

    Bron:

    Smulweb
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb