Fettuccine met gepocheerde kip en boerenkoolpesto

Klaar in: 25 min Hits: 923 Porties 4 Print

5.0/5 rating 1 vote
Fettuccine met gepocheerde kip en boerenkoolpesto
Ingrediënten:
  • 300 gr kipfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gr speltfettuccine of andere lange pasta
  • 150 gr boerenkool (evt. geblancheerd) of baby-boerenkool*, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 165 ml extra vergine olijfolie
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
  • 40 gr gehakte walnoten + extra voor garnering
  • citroen partjes voor garnering
    • Bereiding:

      Pocheer de kip in de verhitte bouillon ± 6 min. op laag vuur, voeg de pasta toe en kook nog ± 10min. tot de pasta beetgaar is en kip gaar. Maal intussen voor de pesto de boerenkool, knoflook, olie, parmezaanse kaas en walnoten glad in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de pasta en kip af en vang 80 ml van de bouillon op. Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Schep de pasta om met de helft van de pesto en de opgevangen bouillon. Verdeel de rest van de pesto, parmezaanse kaas en walnoten erover. Serveer met de partjes citroen om erover uit te knijpen.

      * Baby-boerenkool is een boerenkoolvariant die geschikt is om rauw te eten. Te vinden in het saladeschap van de supermarkt.

       

      Bereiden ± 25 min.

    Bron:

    Delicious februarie 2016
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb