Citroen- meringuemousse

Hits: 265 Porties 8 Print

4.0/5 rating 1 vote
Citroen- meringuemousse
Ingrediënten:
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 (bio)citroenen, schil van 2 geraspt, sap geperst
  • 200 g volle boerenyoghurt
  • 75 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • 3 eiwitten
  • 75 g poedersuiker
  • ook nodig: crème-bruléebrander
    • Bereiding:

      Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Meet intussen 150 ml citroensap af. Meng de yoghurt met de citroenrasp.Breng het citroensap met 50 g suiker in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 min. afkoelen. Klop met de mixer de slagroom met de rest van de suiker stijf. Meng het citroensap met de yoghurt. Spatel de slagroom luchtig erdoor. Schenk in een schaal [inh. 1 l]. Zet de mousse minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de mousse uit de koelkast. Klop met de keukenmachine of mixer in een schone vetvrije kom de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop het eiwit helemaal stijf en glanzend. Schep het eiwit op de mousse en brand goudbruin met de crème-bruléebrander.

      Bereiden ± 20 min. / wachten minstens 4 uur.

    Bron:

    Delicious
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb