Aspergesoep met ham en ei

Klaar in: 25 min. Hits: 2063 Porties 4 Print

3.0/5 rating 1 vote
Aspergesoep met ham en ei
Ingrediënten:
  • 500 g witte asperges
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 prei (gewassen)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 125 ml slagroom (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 50 g achterham (in reepjes)
    • Bereiding:

      Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de schillen en onderkanten in een soeppan.  Voeg 1.3 liter water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en houd 20 min. tegen de kook aan. Schenk de bouillon door een zeef en vang op in een pan of kom.

      Snijd het witte deel van de prei in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de prei 5 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de aspergebouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. koken en zet dan het vuur uit. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer.Snijd de geschilde asperges in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de soep. Breng weer aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

      Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak fijn met een vork. Schep de soep in kommen en verdeel de ham en het ei erover.

    Bron:

    Allerhande mei 2014
    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb