Appelcrumble met kaneel

Klaar in: 30 Hits: 2238 Porties 4 Print

1.0/5 rating 1 vote
Appelcrumble met kaneel
Ingrediënten:
  • 750 g groene appels, geschild in stukjes
  • 250 g rode appels, geschild in stukjes
  • 50 g gele rozijnen
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 30 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • snuf versgeraspte nootmuskaat
  • warme custardvla voor erbij
  • Voor de kaneelkruimellaag:
  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 130 g ijskoude, ongezouten boter, in stukjes
    • Bereiding:

      Verwarm oven voor op 200°C en vet een ovenschaal van 1,6l inhoud inMeng voor de kruimellaag het bakmeel met de kaneel en beide soorten suiker in een kom en wrijf met je vingers vlug de boter erdoor zodat je een grof, kruimelig mengsel krijgt.

      Meng in een grote kom de appels met de rest van de ingredienten, schep het in de ovenschaal en strooi het kruimelmengsel erover. Bak de crumble 30 min. of tot het appelmengsel lekker bubbelt en de kruimellaag mooi kleurt.

      Serveer met warme custardvla

    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb