Albondigas

Hits: 2125 Porties 4 Print

0.0/5 Waardering (0 beoordelingen)
Albondigas
Ingrediënten:
  • 250 gram gehakt
  • Fijngesneden bos peterselie
  • 2 geklopte eieren
  • Bloem
  • 2 of drie fijngemaakte (geraspte) tomaten
  • Peper, zout en suiker en event. water
  • 4 geperste teentjes knoflook
  • 2 gesnipperde uien
  • Paneermeel
  • Olijfolie
  • 5-6 blaadjes laurier
    • Bereiding:

      Balletjes Bakken

      1. Mix het gehakt met de geperste knoflook en een beetje van de fijngesneden peterselie

      2. de eieren kloppen en mixen met 1), en paneermeel toevoegen

      3. op een apart bord een bergje bloem doen

      4. van de mix van 1 en 2 balletjes rollen

      5. de balletjes door de bloem rollen

      6. de balletjes bakken in een laagje olijfolie

      7. balletjes laten uitlekken

      Saus maken

      1. een laagje olie in de pan en heet laten worden (je kan hetzelfde olie gebruiken dan bij de ballen, maar dan gezeeft)

      2. gesnipperde ui en één geperste knoflook toevoegen, ui goed bakken

      3. de fijngemaakte tomaten toevoegen

      4. de resterende peterselie toevoegen

      5 .blaadjes laurier toevoegen

      6 .als je de saus dikker wilt, moet er wat bloem worden toegevoegd gemixed met een beetje water

      7 .Peper, zout en eventueel suiker (als het door de tomaat bitter smaakt) toevoegen

       

      Samenvoegen

      1 .als de saus en de balletjes klaar zijn, alles samenvoegen en nog wat water toevoegen

      2. één uurtje laten sudderen .

       

      Eet smakelijk!

    Joomla SEF URLs by Artio

    Ons adres

    Generaal Snijdersstraat 22
    1171 HM  Badhoevedorp
    +31621561166
    Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    Copyright © 2018 MooiWeb